14 Nov 2015

Assalamualaikum........

Hari ke-6. Hari ni masih hujan tp tak lebat sgt. Masih boleh diredah. Yang penting tak basah kuyup. Kami akan ke Namsan Tower menaiki cable car sbb kaki dh tak larat nak jalan lagi. Sakit dan perit rasanya tiap kali melangkah. #prayformykaki hahahahaaaa...... Lagi pun sbb hujan kan......

Direction:

Cable car
Boarding point: Upon getting off from Myeong-dong Station (Seoul Subway Line 4) Exit 3, walk for about 15 minutes following the street of the right side of the Pacific Hotel. The boarding place should be seen. Operating hours: 10:00 - 23:00

Namsan Sunhwan Shuttle Bus No. 05
Take the bus from the closest subway station: Myeong-dong Station (Seoul Subway Line 4), Exit 3 or Chungmuro Station (Seoul Subway Line 3), Exit 2 (in front of Daehan Cinema).

Smpi kat atas, kabus tebal sbb hujan. Dari bawah tgk ke atas, langsung tak nampak puncak menara. So kami tak jadi naik atas sbb klu naik pun bukan dpt tgk apa2 pun sbb kabus tebal. Kami hanya jalan2 kat bawah saja tgk kunci2 cinta yg banyak bergantungan. Kengkononnya klu couple gantung kunci kat sini, cinta mereka cinta mati la tu hahahahaa..... Iye la sangat. Kat Malaysia pun dh ada org gantung kunci mcm ni. Kat Penang kot. Ada nmpk gmbrnya aritu.


View otw ke cable car

Dari cable car ke menara kena naik tangga



Tangga lagi



Nampak yg ni, dh smpi la tu


Nama sebenar N Seoul Tower tp lebih dikenali sbg Namsan Tower



Masih berkabus


Kau kunci cinta ku di menara Namsan ^_^

Dh mcm pokok krismas plak


Bangku love. Klu duduk mesti jd rapat :)



Tak de kunci, tin air pun boleh hahahaha......



Amiinnn.....

Tu dia. Sepanjang2 pagar tu ada kunci


Dr Malaysia pun ada :D


Kertas, phone case, plastik dan segala macam benda pun ada. Bkn kunci saja


Kunci di sana sini












Klu naik bas, kena ikut jalan ni. Klu cuaca elok, mmg cantik sgt view sepanjang jalan ni dgn daun pelbagai kaler



Tmpt cable car

Ke menara Namsan kat atas tu

View dpn tmpt cable car pun dh cantik




Esok dh masuk tahun baru. Selamat tahun baru semua. Selamat bercuti. Jumpa lagi tahun depan ^_^


© 2010 - 2015 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: , , | edit post
Reactions: 

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...