11 Nov 2015

Assalamualaikum........

Niat hati nk kasi abiskan cerita trip ni secepat mungkin tp asik tertangguh je. Busy sgt dgn kerja2 yg ditinggalkan masa cuti dan kerja2 yg sedang menanti nih.

Ok, sambung balik cerita dr entry lepas. Dr Naminara ke The Garden of Morning Calm ni lebih kurang sejam. Sebab itu la aku nk keluar dr Nami awal tapi bebudak ni sibuk dgn kamera msg2. Jalan pastu benti ambik gmbr. Jalan lagi benti lagi. Macam mana nk kuar cepat. Ingat nk ambik bas 2.25pm tp dh terlepas. Terpaksa tunggu bas 3.25pm dan dijangka sampai 4.35pm. Dh la time autumn ni waktu siang pendek. Jam 5.30pm dh maghrib, dah gelap. Jam 6pm dh tutup. Ada masa sejam je la nk merayau kat garden ni. Memang tak dapat nk jalan lama sgt la.

Kami pergi ke garden ni naik bas Gapyeong City Tour Shuttle Bus, bas yg kami naik masa nak pergi ke Nami Island. So kena tunggu balik kat tmpt kami turun tadi. Smpi kat garden, bayar tiket masuk, amik map, terus cari tmpt2 yg direkomen pergi. Tp mmg tak dapat pergi semua tmpt. Mana yg sempat je la.



















































Balik dr garden ni kami terus menuju ke Itaewon utk dinner. Kami makan di Muree Muslim Food. Masa kat kedai ni mmg tak ingat langsung nk amik gmbr. Mknn sampai je terus bedal haahahahaha...... Dh lapar sgt kot. Mknn kat sini sedap2 belaka. Paling sedap bg aku sundubu jigae dia. Lps mkn balik GH.

Direction: Line 6 kaler coklat, turun kat Itaewon Station.
Naik subway Line 6 keluar Exit 3 di Itaewon Stn. Lepas exit tu jalan sikit sampai jumpa fire engine building and then belok kanan. Jalan lagi sampai jumpa Salam Bakery belah kanan. Jalan lagi uphill sampai end of building tu masuk kiri. Jalan lagi sampai nampak Muree Restaurant belah kanan depan Islamic center shop






© 2010 - 2015 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: , , | edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. suka suka Says:

    Cantiknya.. banyak betul spesis bunga kat sini


  2. Rini Says:

    a ah kak. bunga cantik2. mungkin sbb cuaca yg sejuk nyaman je. bunga kobis tu pernah tgk gmbr je sblm ni. bila tgk depan mata, cantik sgt.


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...