Assalamualaikum........

lama sungguh blog terbiar. mcm2 hal daaa...... pastu bila nak update, demam lak datang. akibatnya banyak entry tertangguh. entry ni pun dah sejuk beku sesejuk beku kat cameron highland tu....

pegi cameron pada 21 dec 2012 hari tu lagi. plan asal nak pegi 22 dec tp sume apartment dh full. maklum la cuti sekolah. last2 tukar date, dapat satu rumah teres 2 tingkat kepunyaan dr ayub. nk tgk rumah tu leh gi kat sini. selesa juga rumahnya bg yg berkeluarga besar. ada 4 bilik tidur. sekitar rumah byk bunga cantik2 dan besar2. sempat snap beberapa je sbb malu kat org tertonggek2 tgk bunga mcm org jakun :D


suka sgt dgn bunga ni. calla lily namanya.



kat sana x byk tmpt kami pergi sbb kesuntukan masa ditambah dgn keta abang ipar aku boleh rosak lak time kat sana. sabarrrr je lah. yg paling frust x dpt petik buah strawberry sbb bkn time berbuah. dpt la tgk sebiji dua buah je. next time klu nak pegi kena check strawberry sedang berbuah ke tak. kami hanya pergi beberapa farm kat taman sedia. sume pun mcm tu. sedih :(




ladang teh lak kami pergi kat bharat plantation tu je. x sanggup aku nak drive pergi yg tinggi tu. beli teh perisa strawberry, oren dan green tea. yg paling best, perisa strawberry.



x lupa juga ke pasar mlm dan kea farm tuk shopping sayur. yg seronoknya kat sana bila tgk bunga2 dan sayur2 segar2 belaka. rasa mcm nak duduk kat sana tanam sayur :) persinggahan terakhir kami ialah mardi. kat sini yg byk ambik gambar sbb bunga2 sume cantik2. bila tgk bunga cantik2 tu, smpi lupa nak tgk nama bunga. ada yg ingat ada yg tak. kat mardi pun ada tmpt tanam sayur2, anggur, apple dan herb. skang ni tunjuk gmbr bunga2 dulu. next entry baru tunjuk sayur2 tu sume.









tulip pun ada



silver dust


lupa plak nak tgk apa nama bunga ni. unik sgt kaler dan bentuknya











© 2010 - 2013 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: | edit post
Reactions: 
7 Responses
  1. baity's Says:

    Apasal takde gambar cik rini n family?...gambar bunga jer


  2. ummuaidan Says:

    cantik bunga2 kat kawasan sejuk nie kan..


  3. suka suka Says:

    Tulip tu yg mahal..


  4. Rini Jy Says:

    cik baity, cik rini pemalu orgnya :P

    ummuaidan, bukan takat bunga je, sayur pun cantik, udara segar. rasa mcm nak tinggal kat sana, berkebun :)

    suka suka, excited nmpk bunga tulip tu w/pun pokoknya kecil je.


  5. how beautiful...i like these kind of flowers


  6. TukangKebun Says:

    Oh rindunya kebun lama, calla lily tu sama dengan koleksi saya dulu.


  7. Rini Jy Says:

    renovasi rumah, yes... they are gorgeous.

    tukang kebun, cantik kan... sy ada beli anak bunga calla lily tp kecik lagi. berapa lama la agaknya nak tunggu besar.


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...