Assalamualaikum.........

lamanya nak sambung part 2. tak de benda pun yg nak diceritakan. cuma nak letak gmbr je. gmbr2 ni diambil kat mardi, kat bhgn sayuran. geram tgk sayur2 yg subur. ada jugak sayur yang berasal dari negara beriklim sejuk. ini hanya sebahagian dari sayuran dan herbs yg ada. yg dh biasa tgk tu, x de gambar.


brussels sprouts

bulat2 kt bwh daun tu

zucchini

kohlrabi

red radish

broccoli warna purple??? x ingat. agaknya la :P

tak ingat nama. tak tgk pun namanya sbb kagum sgt dgn size yg besar tu. rasanya labu air

cauliflower

kobis

tatsoi

tomato

cili


ada juga pokok bunga dan herba yg ditanam dalam pot kecil tuk dijual kepada pengunjung. antara yg sempat diambil gambarnya.

oregano

lavender. daun pun dh ada bau

pudina/mint


kat mardi pun ada tmpt tanam strawberry. mcm farm yg lain jugak, bukan musim buah. buah masak hanya sebiji dua je.







sebagai buah tangan tuk diri sendiri, hehehe.... aku beli pokok bunga gerbera daisy, lavender dan calla lily dan satu pot pokok strawbery kat strawberry farm, taman sedia. nmpknya sehingga ke hari ni masih elok subur kesemua pokok ni.


calla lily

strawberry. bunga jadi kering. mungkin sbb x dpt cahaya matahari sbb letak kt tmpt terlindung

lavender

gerbera daisy



© 2010 - 2013 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: | edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. TukangKebun Says:

    Oh kalau saya mesti banyak memborong susah nak control diri. Nampak segar bugar semua pokoknya.


  2. Rini Jy Says:

    klu ikut hati mmg nak beli sume tp takut tak terjaga nnt :)


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...