salam sume.....rindunya nak update blog tp masa dan keadan line internet ku yg lembab mengalahkan siput babi ni tak mengizinkan. nak kena tukar line gamaknya ni. time kasih lah ye pd korang yg sudi bertandang kat sini w/pun tuan blog sendiri pun dah jarang dpt masuk^^ dah bersawang dah blog ni :)

mcm2 hal berlaku 2-3 minggu ni. kat opis tok sah ckp la. kdg2 lunch pun tak ambik sbb buat keje smpi lupa masa. kwn2 plak, mana yg dpt vss tu, officially last day pada 30/6. kwn dah kurang, kerja bertambah. tak tahu smpi bila aku blh tahan keje dlm situasi yg mcm ni. moga Allah terus memberikan aku kekuatan dan kesihatan yg baik untuk aku terus mencari rezeki. kdg2 rasa mcm nak nangis je bila time buat keje, tiba2 teringat keje lain menunggu turn. adoiyaiii......

lupakan cite2 yg tak sedap dibaca. kita cuci mata tgk gmbr2 buah bulat2 berkilat :). tajuk entry markisa ye, bkn markonah^^. omputih ckp passion fruit. sedap buah ni. masam2 manis. bunganya, subhanallah....cantiknya.

dulu ada tunjuk masa buah tu kecik lagi kat sini. lama jugak buah tu nak masak. masalahnya, tu lah sebijik buahnya sbb masa pkk ni start berbuah, dah musim hujan. time musin hujan ni, buah tak mau melekat. skang ni baru nak berbuah balik. dah de 4-5 biji yg bergayut2 kat pokok tu aku tgk. mcm mentol lampu daaaa......tp nak kena balut cpt2. klu lmbt kena cocok dgn lalat buah tu, abis berlobang2 buah tu. takut busuk je.

buah yang dah masak tak sempat ambil gmbr sbb dah kena ngap. bygkan sebiji buah telah ditunggu dgn penuh minat oleh 4 mulut. sekejap je licin.

 
bunga sedang berputik

cantik bunganya

buah kecik

buah dah besar
 
buah separuh masak. buah masak warna pepel
 
bergayut-gayutan

gmbr dr google. nak tunjuk rupa buah yang masak dan bhgn dlmnya

kwn2 sume, sooner or later akan aku dtg melawat korang yg sudi singgah sini. jgn jemu2 dtg sini k.
Labels: , | edit post
Reactions: 
7 Responses
  1. ~ sall~ Says:

    masam2 manis...mcm sedap je. Rindunye...kat awak. Sihat??


  2. Enis Says:

    Ingat buah ni, teringat masa form 5 dulu2... pergi rumah kawan kat kg Sesapan Kelubi, dan menikmati indahnya waktu petang sambil makan2 buah ni. Bestttttt...

    Bab keja ni Rini, kak dah faham rasanya... kalau Rini masih ingat, dulu kak selalu cakap "rasa nak meninggal aku ni!".. keja tak pernahnya yang habis...


  3. Rini Jy Says:

    sall, sape yg suka benda2 yg masam2 manis, mmg blh terima la kat tekak derang. aku sihat tp byk benda nak wat smpi middle of aug. lps tu ok la kot.


  4. Rini Jy Says:

    kak enis,
    hahahaa.....lebih kurang mcm tu la sy skang ni. tp masih blh bertahan lagi^^ eden toraiii...


  5. Anonymous Says:

    Markisa : Jus / Buah / Benih (Pembekal di Butterworth, Pulau Pinang) 12-1-2013


  6. Anonymous Says:

    Markisa : Jus Segar / Buah Segar / Anak Benih. Sila hubungi 012-4448234 (Pembekal di Butterworth, Pulau Pinang) 12-1-2013


  7. Anonymous Says:

    Markisa : Jus Segar / Buah Segar / Anak Benih. Sila hubungi 012-4448234 (Pembekal di Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia) 12-1-2013


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...