Assalamualaikum........

ini adalah sesi pemanas enjin sbb dh lama sgt blog tak berupdate. hehe.......dulu2 ada tanam pokok bunga ros jepun. benih petik dari opis je tp tah mcm mana dh pupus lak pokok tu. baru2 ni ada beli 2 pasu ros jepun yg ada mcm2 warna. bila time bunga kembang tu, cantik dan berwarna warni. nak cari lagi warna yg lain dan yg single petal lak.

selain jenis yg ni, ada juga jenis yg seperti dalam blog anne yusnizah. cantik sgt jenis ni. pernah jumpa di senawang tp tak beli masa tu sbb nak cari di nurseri yg biasa pergi. tak de lak kat sana. rugi lak rasanya tak beli masa tu. 








 
© 2010 - 2013 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: , | edit post
Reactions: 
7 Responses
  1. ummuaidan Says:

    Salam rini..
    bestnya ade macam2 kaler tuh..mesti wangi jer kan bila masuk laman..;)


  2. lynnhelite Says:

    Lynn punya dah diganti dgn rimbunan Zinnia..tak tahan sgn siput & lintah bulan..suka sgt dgn Japanese Rose ni..


  3. smRose Says:

    comei dan cantik


  4. @na Says:

    salam rini, mmg comei la japanese rose...seronok tgk masa kembang tp belah pagi je kan?


  5. Rini Says:

    UA, bunga yg ni cantik je tp tak de bau. kembang pun kejap je :)

    lynn, alhamdulillah setakat ni tak nampak lagi ancaman siput. tp zinnia lynn pun cantik2 jugak :)

    smRose, betul, bunga ni mmg come lote je :)

    @na, ye, kembang belah pagi :)


  6. nadia rashid Says:

    Cantik lah rini..suka jugak rose jepun..awal2 dulu ada depan umah yg tumbuh sendiri kut...sy alih..mungkin silap cara..mati pulak


  7. Rini Says:

    nadia, samalah kita. terbiar sampai mati. sian bunga tu ;)


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...