Assalamualaikum......

setelah lebih kurang 5 bulan aku bercucuk tanam secara part time, ini lah hasil tuaian yg tak seberapa. ini pun setelah beberapa kali diserang ayam durjana kat rumah ni. nasib baik lah sayur ni boleh survive. klu nak ikutkan, total kos beli benih je lebih tinggi banding beli sayur kat pasar. tp kepuasan melihat tanaman kita membesar tu mengatasi segalanya. cewahhhh....:D selain tu, sayur tanam sendiri dijamin bebas dari racun. organik lah tu.....

kailan dan kobis dituai minggu ke-2 ramadan. dpt lah buat sayur tuk iftar. manakala pak choy dan tomato tuai seminggu selepas raya.

kailan dan kobis

kecik je sebenarnya kobis ni. sebesar penumbuk aku yg comel ni jer. hahaha.....

kailan

pak choy

dh balut buah dgn plastik baru dapat hasil mcm ni. klu x, habis busuk




© 2010 - 2012 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: , , , , | edit post
Reactions: 

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...