14 Nov 2015

Assalamualaikum........

Hujan masih belum berhenti. Dari Itaewon kami nak ke Haneul Park, tgk lalang hahahaaa…..

Direction:
To reach Haneul Park take the Seoul Subway Line 6 and get down at World Cup Stadium. It is a 30 min walk to the park. To take the free shuttle, cross the street and walk 3-5 min towards the Mapo Agriculture-Fisheries Market. The free shuttle will be available at the right-hand side of the building at 20 minutes intervals. Buses bound for World Cup Park include Blue Bus numbers 171, 271 and 571 and Green Bus numbers 7011, 7013 and 7715.

Nak jalan saja, naik kat atas stadium, pergi sebelah kiri, ada jejantas tuk ke seberang jalan. Turun dan jalan ke arah kanan, blh nmpk Haneul Park.

Kat Haneul Park ni, terkenal dgn silver grass (eulalia grass). Tak tau la ada ke tak kat M'sia tp kat sana dorang blh jadikan sbg satu tarikan pelancongan. Siap buat festival lagi. Kami pergi time hari hujan, jadi warna silver grass dh tak silver dh. Pokok dh basah. Bunganya pun dh tak bape nak ada. Klu tgk masa silver grass ni berbunya lebat dan cuaca cerah, mmg cantik. Blh buat wedding photography lagi.

Nak pegi ke tmpt silver grass ni, kena seberang jalan, lalu kat taman. Pastu naik tangga dan jalan lagi. Ada 285 anak tangga nak kena naik. Keluar balik hashtag aku #prayformylutut hahahaaaa………. Kiranya kat tmpt tinggi la padang silver grass ni. Sampai je kat atas, terus semput hahahaaaa........


Naik tangga pegi sebelah kiri stadium utk ke jejantas

View depan stadium



Lepas jejantas turun ikut tangga ni

Turun tangga jumpa taman ni


Dari jauh dah nmpk bukit tmpt Haneul Park

Jalan lagi

View sepanjang jalan sgt cantik.





Tangga ke Haneul Park kat seberang jambatan biru ni




Tangga zig-zag dh semakin jelas


Get ready lutut msg2 :D

285 anak tangga kena naik dan turun huhu............



View dari atas




Blh tgk kat sini, stadium belah kiri smpi ke jalan besar yg ada lori warna kuning kat jambatan biru belah kanan. Blh agak berapa jauh nak kena jalan

Dh smpi kat atas kena jalan lagi









Dh smpi. Dh nmpk silver grass belakang tu














Tmpt peninjau. Blh tgk kwsn Haneul Park dr tmpt tinggi


Yang ni baru la nmpk silver





Jom balik. Penat dh jalan.








© 2010 - 2016 rinimemories - All Rights Reserved.
Labels: , , | edit post
Reactions: 

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...